Čišćenje fasada ubuduće isključivo posao "Gradske čistoće", nanošenje tečnog stakla obavezno

Beograd -- JKP "Gradska čistoća" dobiće isključivo pravo za čišćenje fasada, a odluka o tome biće doneta na narednoj sednici Skupštine grada.

Izvor: Beoinfo
Podeli
Foto: Darja Balsic
Foto: Darja Balsic

To je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na TV Studio B.

"Ubuduće će biti obavezno da se na fasade posle čišćenja nanosi tečno staklo koje će omogućavati da se novi grafiti mogu očistiti samo vodom jako brzo. Vreme je da na taj način počnemo da štitimo naš grad, poput Berlina i Londona, koji izdvajaju znatna sredstva za ovu namenu. Zato će naš sledeći korak biti da tražimo da jedan od uslova za dobijanje građevinskih dozvola za zgrade bude nanošenje tečnog stakla na zgrade u visini od dva metra", rekao je Vesić.

On je dodao da će se propisati da u gradskim zonama koje su značajne za turizam sva pravna lica poput banaka, lokalne samouprave i poslovnih zgrada, imaju obavezu da u roku od godinu dana očiste svoje fasade i da ih održavaju čistim, prenosi Beoinfo.

"To će kontrolisati komunalna milicija jer nema razloga da oni koji ostvaruju profit radeći u našem gradu, bilo da je to banka, pošta, ili neka firma, ne čiste svoje fasade. Time ćemo se aktivno pozabaviti u narednom periodu", najavio je zamenik gradonačelnika.

strana 1 od 188 idi na stranu