Od Minhena do Novog Sada za dva sata: Prvi međunarodni let na Aerodromu "Čenej"

Novi Sad -- Prvi avion na direktnom međunarodnom letu iz Minhena sleteo je danas u 9.30 na Aerodrom "Čenej".

Izvor: dnevnik.rs
Podeli
Foto: Depositphotos/sommersby
Foto: Depositphotos/sommersby

Njime je doputovao direktor firme “Maminger” iz Nemačke Klaus Herpel, koji se bavi poljoprivredom i preradom povrća u Gospođincima.

Predsednik Aero-kluba „Novi Sad” Dragoljub Samardžić kazao je da su pre ovoga svi letovi išli preko Batajnice i Aerodroma "Nikola Tesla", te da je ovo veliki dan za Aero-klub i Novi Sad, preneo je Dnevnik.rs.

"Uspeli smo sa uradimo sve ono što trebalo u pripremi ovakvog leta. Napravili smo dve kancelarije gde će boraviti i raditi policija i carina. Organizovali smo gorivo, prijem putnika, dobru saradnju s pograničnom policijom i carinom", istakao je Samardžić.

Dodao je da čenejski aerodrom ispunjava uslove za prijem i uzletanje aviona do 20 mesta koji imaju mogućnost da slete na travnati teren.

Prvi se iskrcao pilot Kurt Blendiger, koji je istakao da je odlično to što je pista dovoljno duga te nije imao nikakvih problema pri sletanju. Njegov savet je da bi trebalo još podšišati travu

"Ovo je od velikog značaja za našu kompaniju. Put je veoma dugačak i automobilom je potrebno deset ili 12 sati. Ukoliko idemo avionom, iz Minhena do Novog Sada nam treba smo dva sata", rekao je direktor firme "Maminger" iz Nemačke Klaus Herpel.

Dodaje da i u budućnosti nameravaju da koriste aerodrom Čenej.

"Ovo je prvi put za nas, ali i za Aerodrom ’Čenej’. Stoga smo iznajmili avion. Ipak, sada kada smo videli da je sve u redu i da pilot nije imao nikakvih poteškoća da sleti, već razmišljamo da kupimo avion", dodao je Herpel.

Srbija

strana 1 od 173 idi na stranu