Vesić najavljuje saradnju Beograda sa češkom Tatrom: Vi ćete imati prednost

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić primio je predstavnike kompanije "Tatra" iz Grupacije ČSG, koja je kupila kompaniju "14. oktobar" iz Kruševca.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.04.2019.

09:30

Vesić najavljuje saradnju Beograda sa češkom Tatrom: Vi ćete imati prednost
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako se navodi, u razgovoru s članovima delegacije koju je predvodio Zdenjek Zbitek, on je najavio da će Grad Beograd narednih godina kupovati nove tramvaje i obnoviti neke od starih, pri čemu bi "14. oktobar" mogao da remontuje stare češke tramvaje ČKD.

"Za nas je najvažnije da se proizvodnja novih tramvaja i reparacija starih radi u Srbiji, jer to znači posao za srpske radnike i povećanje bruto domaćeg proizvoda", istakao je je Vesić.

"Simens, koji će proizvoditi tramvaje u Kragujevcu, i vi, koji ćete reparirati tramvaje u Kruševcu, imaćete prednost kada je u pitanju Grad Beograd", rekao je Vesić i dodao da se to odnosi i na "Ikarbus" koji je kupila kineska kompanija i koji počinje proizvodnju električnih autobusa", dodao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda zahvalio je ČSG (Čehoslovakija), jednoj od najvećih čeških kompanija, zato što ulaže u Srbiju.

"Srbija je najbolja zemlja u Evropi za investiranje, ne samo zbog dobrog poslovnog okruženja, otvorenosti državnih struktura za investiranje, kvalitetne radne snage i dobrog položaja", rekao je Vesić i podsetio da je Srbija u 2018. godini privukla više investicija nego sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno.

On je posebno ukazao da je, otkada je današnji predsednik Aleksandar Vučić postao 2012. prvi potpredsednik Vlade Srbije pa do danas, u Srbiji otvoreno skoro 200 fabrika u kojima radi oko 200.000 radnika.

Sastanku su prisustvovali i Stevan Nikčević, predsednik Komiteta za saradnju Srbije i Češke, i Miloš Nenezić, gradski odbornik Kruševca i direktor kompanije "Trajal", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

18 h

Podeli: