Zoran Babić podnosi ostavku

Prvi čovek Koridora Srbije Zoran Babić podnosi ostavku na tu funkciju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ljiljana Pavlović, TV Prva
Foto: Ljiljana Pavlović, TV Prva

Babić odlazi sa funkcije posle saobraćajne nesreće kod Doljevca u kojoj je jedna osoba poginula, a petoro povređeno.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da Zoran Babić više neće biti direktor Koridora Srbija i da je u u toku istraga, kao i da se vrše neophodna veštačenja.

"Sve će biti dostupno javnosti, želimo da javnost bude obavestena o svemu sto se dešava", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, nesumnjivo je da je i dosadašnji tok istrage pokazao da je vozilo neprilagođenom ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe i udarilo dva vozila.

"Babić nema ličnu odgovornost jer nije upravljao, ali imajući u vidu da je u pitanju nesreća sa smrtnim ishodom mislim da je to logičan potez", rekao je ministar policije.

Oglasili su se i Koridori Srbije koji poručuju da je ta kompanija, na raspolaganju istražnim organima. Demantuju da je Babićev automobil imao rotaciona svetla i tzv.trepćuća svetla - blinkere. Povodom informacije da je automobil u kom se vozio Babić, vlasništvo bugarske firme "Trejs“, koja je jedan od izvođača radova na Кoridoru, iz Kompanije poručuju da je reč o uobičajenoj praksi u međunarodnim ugovorima . Prema toj ugovornoj obavezi izvođači radova su dužni da obezbede opremu i vozila za potrebe investitora.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je ranije danas da ne zna kojim se automobilom vozio direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić koji je juče povređen. Ona je istakla i da njeno ministarstvo nije nadležno da proverava da li se sprovodi uredba o korišćenju rotacija iz 2013.godine, koja kaže da blinkere mogu da koriste samo najviši zvaničnici.

Podsetimo, automobil u kome se vozio Babić učestvovao je juče u lančanom sudaru u Doljevcu, u kome je poginula Stanika Gligorijević (52), a Babić zadobio otvorene prelome.

Policija je danas uhapsila vozača automobila "škoda superb“ D. S. (35) iz Rakovice, koji je učestvovao u teškom udesu na naplatnoj rampi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 269 idi na stranu