Veće cene kesa u Delezu - cilj dalje smanjenje korišćenja

Kompanija Delez Srbija odlučila je da zarad daljeg smanjenja upotrebe jednokratnih kesa, njihove cene poveća u svim svojim prodajnim formatima.

Izvor: B92 Beograd
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako saznaje B92, odluka o većim cenama za jednokratne kese već je počela da važi u objektima Maxi, Sho&Go i Tempo.

“U skladu sa novom regulativom Evropske unije i odlukom Grada Beograda, a sa ciljem daljeg smanjenja upotrebe jednokratnih plastičnih kesa u prodavnicama Maxi, Tempo i Shop&Go promenjena je cena kesa", kažu u Delezu.

Kako bi dodatno pružili doprinos akciji smanjenja upotrebe kesa za jednokratnu upotrebu omogućili su, kako dodaju, svim kupcima da u narednih mesec dana nabave pamučne cegere po ceni od 59 dinara.

"To je nagrada za poverenje i vernost jer samo zajedno možemo postići značajne rezultate u ovoj oblasti. Građani su, otkako je uveden sistem naplate kesa, smanjili njihovu upotrebu za 65 odsto, a ova promena treba dodatno da ih podstakne da odlazak sa cegerom u nabavku postane njihova navika”, navode iz te kompanije.

Nove cene kesa u objektima Maxi i Shop&Go je pet dinara, a u Tempu sedam dinara.

Kompanija Delez Srbija je prvi veliki trgovinski lanac koji je zarad borbe protiv prekomerne upotrebe plastičnih kesa uveo njihovo plaćanje, što su sledili svi veći trgovci.

strana 1 od 281 idi na stranu