"Posebno sam ponosan na BG na vodi"

Ekonomska saradnja Srbije i Španije je poslednjih godina u konstantnom usponu, kaže gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na poslovnom forumu "Španija-Srbija".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

12:00

Foto: Thinkstock

Radojičić je kazao da i dalje postoji puno prostora za dodatni rast i unapređenje ekonomskih odnosa dve zemlje.

U prethodnom periodu trgovinska razmena sa Španijom je bila oko 450 miliona evra, rekao je on i istakao da ima odličnih firmi iz Španije koje mogu da pomognu realizaciju projekata u srpskoj prestonici.

Gradonačelnik je istakao da je gradski budžet danas stabilan i da je stabilna finansijska i politička situacija ohrabrila i strane investitore.

Govoreći o projektima u srpskoj prestonici, rekao je da je posebno ponosan na projekat "Beograd na vodi" koji realizuju zajedno Vlada Srbije i i kompanija "Igl Hils" iz Abu Dabija.

To je novi centar Beograda koji će se prostirati na ukupno 177 hektara, pojasnio je Radojičić i dodao da će biti izgrađeno oko dva miliona kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora.

Vrednost cele investicije je 3,5 milijardi evra, precizirao je Radojičić.

Govorio je o sanaciji deponije Vinča, izmeštanju Starog savskog mosta i izgradnji novog, izgradnji nove dečje bolnice Tiršova 2, izgradnji nove zgrade Filharmonije, ali i o gondoli koja će povezivati Kalemegdan i park Ušće.

Istakao je da se Beograd razvija planski i strateški i da je pouzdan partner investitorima.

"Imamo mnogo ideja i veliki potencijal da ih ostvarimo, a u središtu našeg interesa su ljudi i bolji kvalitet života za sve. Španske firme su izuzetno konkurentne i želimo da sarađujemo sa njima", zaključio je Radojičić.

Poslovni forum "Španija - Srbija", koji se održava u Hotelu Hilton, organizuju trgovinsko-ekonomsko odeljenje Ambasade Španije u Beogradu i Španska agencija za izvoz i investicije (ICEX) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: