Dolazi nam MMF, pita za plate i penzije

Misija Međunarodnog monetarnog fonda dolazi sutra u Beograd radi razgovora o sprovođenju prvog pregleda programa podržanog Instrumentom koordinacije politika.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 23.09.2018.

11:56

Dolazi nam MMF, pita za plate i penzije
(Foto: Thinkstock)

Misija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf boraviće u Srbiji do 4. oktobra, a sastaće se s ministrom finansija, guvernerkom Narodne banke Srbije, kao i drugim relevantnim ministrima i zvaničnicima.

Kako je rečeno, misija MMF-a će razmotriti poslednje fiskalne performanse i razgovarati o planiranju budžeta za 2019. godinu uključujući i mere poreske politike za rast, javne investicije, plate u javnom sektoru i penzije, a takođe će oceniti napredak Srbije u strukturnim reformama i razgovarati o reformskim prioritetima za iduću godinu.

Inače, Odbor izvršnih direktora MMF-a polovinom jula odobrio je Srbiji novi program saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike.

Cilj programa je održavanje makroekonomske i finansijske stabilnosti i nastavak strukturnih i institucionalnih reformi za podsticanje bržeg i sveobuhvatnog rasta, stvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda. Aranžman je odobren za period od 30 meseci, a predviđeno je da se napredak dogovorenog ekonomskog programa prati putem pet polugodišnjih razmatranja rezultata na kojima će se davati ocena njegovog sprovođenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: