Umesto kućice u Savskom amfiteatru - stanarsko pravo na Vračaru

Porodicu Timotijević, koja se iz Savskog amfiteatra preselila u nove stanove posle dogovora sa Gradom Beogradom, posetio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 21.07.2018.

11:08

Umesto kućice u Savskom amfiteatru - stanarsko pravo na Vračaru
Foto: Grad Beograd

Timotijevići su poslednja porodica koja se iselila sa prostora Savskog amfiteatra, a pre njih 237 porodica je na isti način dobilo nove domove, saopštio je Beoinfo.

"Situaciju u kojoj se nalazila ova porodica nekoliko godina su zloupotrebljavali politički profiteri i razne nevladine organizacije koji su pravili političke karijere na grbači ovih ljudi. Sve porodice koje su stanovale u Savamali živele su u nehumanim uslovima i objektima koji su preuredjeni za ljudsko stanovanje bez kanalizacije i infrastrukture", rekao je Vesić.

Svih 237 porodica, uključujući i Timotijeviće, ukazao je Vesić, danas žive u pristojnim stanovima, u uslovima kakvi dolikuju ljudima, te dodao da one koji su ih nagovarali da ne veruju svojoj državi i da ne uzmu stanove treba da je sramota.

"Niko od tih ljudi koji su se navodno borili za prava porodice Timotijević nije im ponudio svoj stan kao smeštaj već su ih ubeđivali da ostanu u neuslovnoj kućici i ne prihvate ponudu Grada", istakao je Vesić.

Naglasio je da Grad Beograd danas razvija prostor Savamale, koji će narednih godina postati novi gradski centar.

"Građani mogu da vide ne samo nove stambene zgrade, već i uređenu savsku obalu, nove bulevare i ulice, a do kraja godine počeće da se uređuje Savski trg i Centralni park", naveo je Vesić i poručio da politički profiteri i opozicije “Aleksandru Vučiću i SNS ne mogu da oproste jer je ovaj projekat uspešan”.

"Njihova frustracija raste sa svakim novim kvadratnim metrom stanova, ulica ili parka jer to je dokaz njihove nesposobnosti", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: