Rok da se sredi haos na Slaviji: A od 8. avgusta...

Beograd -- Ne postoji projekat koji je više kritikovan u Evropi od Beograda na vodi, ali Beograd se menja, čitav taj kraj se menja i Savamala ponovo postaje centar grada.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

To je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, dodajući da je takav projekat planiran još šesdesetih godina prošlog veka, te da je ista stvar sa železničkom stanicom.

On je dodao da je Beograd na vodi najvažniji projekat u Beogradu u okviru kojeg nam stiže 3,5 milijarde evra i na čijem gradilištu je svakodnevno oko 1.500 radnika.

"Na tom mestu će biti izgrađeno 6.000 stanova, živeće 14.000, a radiće 12.000 ljudi. Pored toga biće urađen novi centralni park čija će izgradnja početi do kraja godine koji kao javna površina ostaje Beogradu. Novi Bulevar Vudro Vilsona koji će prolaziti paralelno sa Savskom ulicom i na taj način je rasteretiti, takođe se gradi o trošku investitora, a ostaje u vlasništvu Srbije", rekao je Vesić gostujući na TV Hepi.

Kako je naveo, čitava Savamala se već promenila i iseljavanjem Autobuske stanice, izmeštanjem železničke stanice, rekonstrukcijom ulica i izgradnjom novih parkova ponovo postaje privredni centar Beograda, ono što je bila između dva rata.

On je dodao da bi radovi u Ulici kneza Miloša trebalo da počnu na jesen sledeće godine, da kroz dva dana počinju radovi u Ulici kneginje Zorke, od Bulevara kralja Aleksandra do Makenzijeve, da je rekonstrukcija Svetogorske u toku, a Bulevar oslobođenja biće završen do 1. septembra.

Radovi u Radničkoj biće završeni do kraja avgusta, a na platou na Slaviji rade se o trošku izvođača i rok je 8. avgust, nakon čega možemo da aktiviramo sredstva obezbeđenja i posao damo nekim drugim firmama , rekao je Vesić.

Podsetimo, ranije je Vesić izjavio da će oštećenja i popucale betonske ploče na novoizgrađenom platou kod Trga Slavija morati o svom trošku da popravi firma MBA "Ratko Mitrović", koja je bila zadužena za izvođenje radova.

Vlasnik građevinske kompanije MBA "Ratko Mitrović" Branko Miljković izjavio je da će ta firma popraviti oštećenja na novoizgrađenom platou na Slaviji.

Govoreći o investicijama u Beograd, Vesić je kazao da se grad trudio da da svakom investitoru izađe u susret.

"Puno smo se trudili da dovedemo Ikeu, Meitu i druge investitore. Mora postojati snažna politička volja za dovođenje investitora i to imamo, a od njih imamo veći društveni bruto proizvod, više radnih mesta i rezultat je da grad izgleda bolje, o čemu svedoči i Beograd na vodi", naveo je Vesić te zaključio da Beograd među investitorima danas važi za dobro mesto za ulaganje, a grad će se truditi da takav trend održi.

Vesti

strana 1 od 254 idi na stranu