Direct medija postaje deo United medije

United medija predala je Komisiji za zaštitu konkurencije zahtev za odobrenje kupovine 100 odsto udela u kompaniji Direct medija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2018.

11:18

Direct medija postaje deo United medije
Foto: Thinkstock

United medija u kompaniji Direct medija na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtev za odobrenje Direct mediji za kupovinu terestrijalnih televizijskih stanica Pink BiH i Pink Crna Gora.

"Direct medija je moderna advertajzing agencija koja ima veliki broj klijenata u više zemalja regiona, odlične odnose sa TV stanicama i medijima i dobro razrađene modele plasiranja i monetizacije lokalne produkcije i atraktivnih sadržaja. Zbog toga smo ih prepoznali i kao odličnu platformu za pokretanje transformacije televizija u regionu kroz primenu novih tehnologija koje se sada uvode u celom svetu", kaže direktorka United medije Aleksandra Subotić.

Kako se navodi u saopštenju ove agencije, Direct medija je skoro dve decenije regionalni lider na tržištu medijskih i komunikacijskih agencija, kao i, navodi se, važan partner u produkciji televizijskog sadržaja.

"Drago nam je da je United Medija prepoznala vrednosti Direct medije, i verujem da će naše udruživanje biti ključni faktor transformacije regiona ka budućnosti televizijskog oglašavanja u novom digitalnom dobu", izjavio je predsednik kompanije Direct medije Krašimir Guergov.

Ovom akvizicijom, kaže se, Direct medija postaje deo velikog sistema United medije i nastavlja razvoj novih tehnologija, inovativnih advertajzing modela i primene digitalnog marketinga.

"To će omogućiti da se osmišljena rešenja plasiraju kroz različite platforme, a Direct Mediji osigurati potencijal za dalji rast."

Pink International Company i Željko Mitrović, navodi se u saopštenju, potpisali su danas saglasnost Direct mediji, odnosno United mediji, da pristupi procesu dobijanja saglasnosti od nadležnih agencija za konkurenciju, a povodom akvizicije dve terestrijalne televizije - televizije Pink M u Crnoj Gori i televizije Pink BH u Bosni i Hercegovini.

"Strategija razvoja i budući planovi Pink Media Grupe usmereni su ka ubrzanom razvoju produkcije, gradnji novih produkcionih kapaciteta, puštanju novih kablovskih kanala kao i transformaciji ka potpuno digitalnom obliku", rečeno je u saopštenju.

Kako se kaže, u skladu sa tim ambicijama Pink medija grupa je donela odluku da svoje resurse koncentriše u Srbiji i na taj način uspostavi bolju i produktivniju kontrolu nad svim svojim televizijskim, produkcionim i digitalnim operacijama koje ima u skoro 20 zemalja Evrope i sveta.

"Sredstva od ove akvizicije Pink Media Grupa će upotrebiti za izgradnju novih produkcionih kapaciteta, brži razvoj i širenje platforme sa preko 60 Pink kanala kao i za otkup 10 odsto udela Pink International Company kojim će Željko Mitrović ponovo postati 100 odsto vlasnik centralne i najznačajnije kompanije Pink sistema", precizira se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: