Odlazeći ministar finansija: Ovo je najveći izazov za Srbiju

Odlazeći ministar finansija Dušan Vujović ocenio je da Srbija nikada nije bila bliže završetku reformi, ali da na tom putu i dalje ima izazova.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2018.

09:55

Odlazeći ministar finansija: Ovo je najveći izazov za Srbiju
Foto: Gettyimages

Vujović je u intervjuu za Diplomacy&Commerce izjavio da održivost dobrih ekonomskih rezultata ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo a najvažniji prioritet je nastavak strukturnih reformi kako bi se dostigao i konolidovao investicioni rejting na međunarodnim tržištima i privukli institucionalni investitori.

“To je jedini siguran put u EU i osnova za budući prosperitet i bolji život”, naveo je Vujović.

Vujović smatra da je hvatanje u koštac sa nedovršenim strukturnim reformama izazov koji se može porediti sa Odisejevim.

"Moramo se odupreti iskušenju da ne potpadnemno pod populističkim zahtevima koji mogu uništiti reformski brod. Naša istorija neuspešnih pokušaja da se završe reforme govori puno o troškovima koje bi opet mogli da platimo", kazao je Vujović.

“Istorija nas uči da je ekonomski tim i političko rukovodstvo kao Odisej, mora da se odupre iskušenju da prate pesmu sirena koje mogu privući reformski brod na stene i uništiti ga. Ovo se već desilo četiri puta od početka osamdesetih. Moramo naučiti iz naših grešaka”, naveo je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: