Mihajlović: Želja direktna avio-linija sa Indijom

Beograd -- Želja Srbije je da uspostavi direktnu avio-liniju sa Indijom, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ona je razgovarala sa ambasadorkom Indije u Beogradu Narinder Čauhan, a u saopštenju je navedeno i da su razgovarale o daljem nastavku saradnje dve zemlje, pre svega u oblasti rodne ravnopravnosti, vazdušnog saobraćaja i infrastrukturnih projekata.

Potpredsednica vlade je predložila da se u narednom periodu u Beogradu organizuje sastanak sa indijskim kompanijama kako bi im se prezentovali projekti na kojima Srbija radi, zarad uspostavljanja još bolje saradnje dve zeml?e.

"Ima dosta prostora za saradnju Srbije i Indije, kako kroz poljoprivredu, zdravstvo, nove tehnologije, tako i kroz razvoj turizma, oblast energetske efikasnosti i infrastrukturnih projekata koje realizujemo. Želja nam je i da uspostavimo direktnu liniju između Srbije i Indije“, istakla je Mihajlović.

Ona je zahvalila ambasadorki Čauhan na dosadašnjoj podršci za aktivnosti koje Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost sprovodi.

"Uradili smo mnogo u prethodnom periodu u oblasti rodne ravnopranosti, verujem da ćemo i u budućnosti moći da računamo na vašu podršku za projekte koje sprovodimo", rekla je Mihajlović.

Ambasadorka Čauhan je izrazila zahvalnost Srbiji zbog ukidanja viza za građane Indije, i istakla da bi uspostavljanjem direktne avio-linije turizam i trgovinska razmena između dve zemlje bili na mnogo višem nivou.

"Naša namera je da građanima Indije predstavimo Srbiju. Potencijala za saradnju ima dosta. Takođe, kada je rodna ravnopravnost u pitanju, imaćete moju punu podršku, kao i do sada“, rekla je Čauhan.

Ona je istakla da Srbija kroz reforme koje sprovodi predstavlja pogodno tle za nove investicije, te da očekuje dolazak još više indijskih kompanija na srpsko tržište.

Potpredsednica Vlade je ovom prilikom ambasadorki Indije poklonila ručni rad koji prezentuje srpsku kulturnu baštinu i koji su izradile žene sa sela, u okviru zajedničke inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima".

Vesti

strana 1 od 9302 idi na stranu