Prvi putnici za Njujork: Konačno bez presedanja

Putnici leta Er Srbije iz Beograda za Njujork kažu da će ova linija skratiti putovanje, pošto više nema presedanja kao što je to bio slučaj do sada.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.06.2016.

08:22

Prvi putnici za Njujork: Konačno bez presedanja
Foto: Tanjug

Nikola Mirčić, koji putuje privatno sa porodicom na par dana odmora u Njujork, rekao je da je do sada bilo naporno putovati u SAD, jer je bilo presedanja.

“Direktnom linijom će biti bolje i brže, kao i udobnije”, rekao je on Tanjugu.

Mirčić je kazao da se odlučio da kupi kartu za prvi let kako bi uživao u komforu koji pruža novi avion.

Putnica Marija Avramović sa olakšanjem je konstatovala “da konačno imamo dirketan let ka SAD”.

Ona je Tanjugu kazala da bar dva do tri puta godišnje putuje u SAD, kod ćerke i unučića.

“Direktan let znači vraćanje na neka lepa prošla vremena, kada smo imali letove bez presedanja. Ovaj let će mi značajno skratiti put i oduševljena sam time”, poručila je Avramovićeva.
Foto: Tanjug
Ona je kazala da se boji letenja, ali da ima puno poverenje u srpske pilote, za koje kaže da su najbolji.

I Srđan Trgojević, koji putuje turistički u Njujork, ocenjuje da je velika stvar što su sada Srbija i ovaj deo severne Amerike direktno povezani.

“Beograd je i ranije bio hab i nadam se da će se to ovim letom ponovo vratiti”; istakao je on.

Trgojević je kazao da radi u avijaciji i da mu je želja bila da bude na prvom letu, kako bi učestvovao u pisanju istorije srpske avijacije.

Prvi avion iz Srbije za Njujork poleteo je oko 8 časova posle četvrt veka. Premijer Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić, generalni direktor Etihada Džejsm Hogan i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot su pre toga presekli svečano vrpcu povodom uvođenja dirketnog leta iz Beograda za Njujork.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: