Đilas odbacio optužbe Ikarbusa

Saradnja Beograda sa preduzećem "Ikarbus" u vezi sa isporukom autobusa će biti nastavljena ali pod uslovom da ono što grad plati bude isporučeno na vreme.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.11.2012.

14:15

Default images

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da Ikarbus danas postoji zahvaljujući gradu, dodajući da je Beogradu potrebno 200 autobusa u roku od šest meseci, a Ikarbus ne može da ih proizvede za dve godine.

"Izabraćemo najboljeg proizvođaca i na proleće će se Beograđani voziti u evropskim autobusima, sa evropskim principima ulaska u autobuse i srpskom cenom karte", rekao Đilas.
Gradonačelnik je kazao da "Ikarbus" danas ne bi ni postojao da nije bilo saradnje sa Beogradom, koji je od tog preduzeća kupio 25 autobusa i potpisao ugovor za isporuku još 32 autobusa u decembru.
On je ocenio da nijedan od ta 32 autobusa neće stići na vreme, već, u najboljem slučaju, na proleće, što znači da Beogradjani ove zime neće imati ta 32 autobusa.
Đilas je naveo da sa direktorom "Ikarbusa" ne razgovara od marta, kada je "sebi dodelio platu od 230.000 dinara", i dodao da je zbog toga tražio od Ministarstva ekonomije da ga smeni. "Ali, grad saradjuje sa Ikarbusom i bez toga. Obećali smo da ćemo svake godine od Ikarbusa, uz pomoć Vlade Srbije koja daje subvencije za te autobuse, kupovati onu količinu autobusa koju mogu da proizvedu", rekao je Đilas. Gradonačelnik je dodao da je grad ponudio da "Ikarbus" postane gradsko preduzeće, ali to nije prihvaćeno, "jer verovatno ne odgovara direktorima pošto će biti manje mogućnosti za plate od 230.000 dinara".

Ikarbus se, inače žalio Agenciji za javne nabavke Beograda i republičkoj Komisiji za zaštitu potrošača jer smastra da je diskvalifikovan uslovima koji su postavljeni za posao nabavke autobusa za GSP u vrednosti od 130 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: