Naši vozovi prevezli 900.000 ljudi

Beograd -- Železnice Srbije prevezle su tokom juna i jula u međunarodnom železničkom saobraćaju oko 215.000 putnika, saopšteno je iz tog preduzeća.

Izvor: Tanjug
Podeli

Tokom ova dva meseca, Železnice Srbije su u unutrašnjem saobraćaju prevezle oko 700.000 putnika, odnosno od početka letnje turističke sezone ukupno nešto više od 900.000 putnika.

Najveće interesovanje tokom ova dva meseca vladalo je za putovanje vozovima između Beograda i Bara, pa je u železničkom saobraćaju između Srbije i Crne Gore u ovom periodu prevezeno oko 100.000 putnika.

Broj prevezenih putnika u međunarodnom saobraćaju, ali i na barskoj pruzi, tokom jula meseca bio je za 50 odsto veći nego u junu.

Mesta u predprodaji za vozove između Beograda i Bara rasprodata su do polovine avgusta, ali Železnice Srbije svakoga dana redovnim vozovima ka Crnoj Gori dodaju dodatne vagone.

Zahvaljujući dodatnim vagonima, mesta u vozovima iz Beograda za Bar mogu se naći i na sam dan putovanja.

Pored Crne Gore, putnici su pokazali veliko interesovanje i za sezonski voz, koji jednom nedeljno saobraća izmedju Beograda i Splita, kao i za evropske metropole kao što su Budimpešta, Prag, Cirih, Sofija, Beč i Filah u Austriji, ali i za gradove u okruženju poput Zagreba, Ljubljane i Skoplja.

strana 1 od 255 idi na stranu