PKS: Vodovod je nacionalni interes

Beograd -- Privredna komora Srbije je od premijera Srbije Mirka Cvetkovića zatražila da iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o komunalnim delatnostima.

Izvor: Beta
Podeli

Predsednik PKS Miloš Bugarin apelovao je na državu da ne ispusti vlasništvo i upravljanje najvažnijim resursima.

Bugarin je ukazao na predloženi propis kojim se predviđa privatizacija preduzeća koja se bave komunalnim delatnostima, objasnivši da će na taj način prepustiti građane i privredu u ruke onih koji umesto nacionalnog interesa vide jedino profit.

"Javna preduzeća vodovoda i kanalizacije, kao deo jedinstvenog tehničko-tehnološkog sistema, zatim prečišćavanje vode, toplane, prikupljanje i odlaganje smeća i trolejbusko - šinski prevoz, ne mogu biti poveravana privatnim firmama, niti da se daju u koncesiju, jer je to protiv nacionalnih interesa i povlači bezbednosne rizike", ocenio je Bugarin.

On je dodao da se PKS zalaže za javno-privatno partnerstvo u svim oblastima u kojima je to moguće, što nije slučaj sa preduzećima koje se bave komunalnim delatnostima.

Povlačenje Predloga zakona o komunalnim delatnostima iz skupštinske procedure traže i sindikati zpaoslenih u tim delatnostima koji su juče u više gradova u Srbiji organizovali proteste.

Vesti

strana 1 od 9382 idi na stranu