Radnicima Zastave bar 65% zarade

Radnici Zastave će dok čekaju posao primati redovne nadoknade u iznosu od 65 do 100 zarada u zavisnosti od radnog angažovanja tokom meseca.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2010.

19:03

Default images

Sindikat kragujevačke fabrike automobila i Ministarstvo ekonomije postigli su dogovor o rešavanju statusa 1.600 neraspoređenih radnika.

Sporazumom su precizirani radno angažovanje neraspoređenih radnika, njihove mesečne nadoknade i prioritetno zapošljavanje u kompaniji Fijat automobili Srbija. Dogovoren je i nastavak realizacije socijalnog programa.

Tri grupe od po 400 radnika će se rotirati na poslovima raščišćavanja fabričkih hala, tako da će im polovina meseca biti plaćena u celom iznosu, dok će za drugu polovinu primati 65 odsto zarade, rekao je Mihajilović.

Prema njegovim rečima, Sporazum će obezbediti prioritetno zapošljavanje tih 1.600 radnika kompaniji “Fijat automobili Srbija“ ili kod njihovih kooperanata.

Ministarstvo ekonomije i Sindikat su se dogovorili i o nastavku realizacije socijalnog programa koji će i dalje biti na dobrovoljnoj osnovi, a prema rečima predsednika sindikata još 10 odsto neraspoređenih radnika želi da prihvati neku od ponuđenih opcija za odlazak iz fabrike.

Već imamo oko 170 radnika koji su se izjasnili da žele da napuste fabriku, rekao je Mihajilović. Kompanija Fiat automobili Srbija je za proizvodnju punta angažovala oko hiljadu radnika, a ostalih 1 600 se zvanično nalaze na plaćenom odsustvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: