Mišković (ne) traži pomoć države

Beograd, Ljubljana -- Miroslav Mišković od Srbije traži državnu pomoć, a od Ljubljane odlaganje projekta Stožice, pišu slovenačke Finance. U Delta holdingu demantuju te navode.

Izvor: B92
Podeli

Slovenački list Finance u članaku pod naslovom "Kako mogu Stožice da ugroze srpsku privredu", navodi da Delta holding, koji ostvaruje 15 odsto srpskog BDP-a, Srbiju moli za državnu pomoć, a Ljubljanu za novu priliku u Stožicama.

Finance dodaju i da je srpski tajkun, Miroslav Mišković ovih dana razapet između Beograda, gde moli za državnu pomoć i Ljubljane, gde gradonačelnika, Zorana Jankovića ubeđuje da sportsko-trgovački projekat Stožice prilagodi surovoj privrednoj realnosti.

"Već više nedelja srpska vlada aktivno pregovara sa vlasnikom Delta holdinga, Miroslavom Miškovićem, koji državu moli da mu pomogne onako kako su druge države u svetu pomagale svojim najvećim preduzećima. Preduzeća u vlasništvu Miroslava Miškovića, okupljena oko Delta Holdinga, ostvare zajedno oko 15 odsto BDP-a Srbije", prenose Finance i dodaju da srpski tajkun vladu ubeđuje da mu pomogne i argumentom da Hrvatska pomaže Agrokoru Ivice Todorića.

Glavni kamen spoticanja je to što Mišković ne želi da državi, u zamenu za pomoć, prepusti deonice svog preduzeća, navodi taj list.

Sa druge strane, u pres službi kompanije Delta holding kažu da nisu tražili nikakvu pomoć od države Srbije, a direktorka marketinga Delta holdinga Jelena Krstović je nedavno rekla da ta kompanija neće odustati ni od jedne investicije i planiranih projekata i da nije koristila državne mere za pomoć privredi.

Delta holding je najveća privatna kompanija u Srbiji koja zapošljava oko 26 hiljada ljudi i u ovoj godini očekuje prihod od oko tri milijarde evra.

Srbija

strana 1 od 157 idi na stranu