Cvetković: Inflacija oko 8,5 odsto

Ministar finansija Srbije Mirko Cvetković izjavio je da će ovogodišnja inflacija biti oko 8,5 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2007.

18:20

Default images

"Teško je sada dati tačnu procenu ovogodišnje inflacije, ali očekujem da će ona biti 8,5 odsto ili za pola procenta više od toga", rekao je Cvetković novinarima posle razgovora sa predstavnicima članica Američke privredne komore u Srbiji.

On je dodao da toliki rast inflacije "nije tragičan", iako je za ovu godinu bila predviđena inflacija od 6,5 odsto.

Cvetković je privrednicima poručio da je unapređenje poslovne i investicione klime prioritet Vlade Srbije i njegovog ministarstva.

"Saradnja sa privatnim sektorom i investitorima je ključna za uspešnu realizaciju ciljeva koje je vlada postavila za naredni period", naglasio je Cvetković.

On je naveo da će u narednom periodu biti nastavljene ekonomske reforme i važni infrastrukturni projekti, a fiskalna politika će biti usmerena na smanjenje javne potrošnje.

Prema njegovim rečima, jedna od najvećih prepreka za povećanje investicija u Srbiji je komplikovana regulativa.

Privrednici su od Cvetkovića zatražili da se založi za unapređenje procedure za trgovinu hartijama od vrednosti i ubrza izlazak preduzeća na berzu.

Američka privredna komora u Srbiji okuplja više od 170 inostranih i domaćih kompanija, koje su ukupno investirale više od pet milijardi dolara i zapošljavaju oko 55 hiljada ljudi u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: