"Asiona" će ispuniti sve obaveze

Predstavnici ruske kompanije "Metropol" obavezali su se da će ispuniti sve obaveze iz privatizacione ponude.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2007.

13:02

Default images

"Metropolova" of-šor kompanija "Acciona Investments limited" kupiće, kako je rečeno na sastanku sa srpskim ministrom trgovine i usluga Bojanom Dimitrijevićevim i menadžmentom "Putnika", sve preostale akcije manjinskih akcionara, takođe po ceni od 6.000 dinara, saopšteno je iz "Putnika".

Novi vlasnik "Putnika" obavezao se i da će isplatiti zaostale obaveze prema svim poveriocima, uključujući zarade zaposlenih.

Skupština akcionara na kojoj će biti izabran Upravni i Nadzorni odbor biće održana 16. maja 2007.

Akcijiski fond Srbije prodao je 20. aprila kiparskoj kompaniji "Asiona" paket od oko 75 odsto akcija "Putnika" po ceni od 6.000 dinara, dok je trajala ponuda za preuzimanje ruskog biznismena Dmitrija Lucenka, koja je bila niža za 500 dinara po akciji.

Lucenko za vreme trajanja ponude nije mogao da kupuje akcije "Putnika" na Beogradskoj berzi, dok se kompanija "Asiona", koja je prvobitno dala ponudu za preuzimanje tog turističkog preduzeća, povukla iz tog postupka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: