Srbija

Ponedeljak, 14.10.2013.

17:53

Mirko Cvetković: Mere zakasnele

Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da su nove ekonomske mere vlade nedovoljne i zakasnele najmanje godinu dana.

Izvor: Beta

Default images

On je na Ekonomskom samitu u beogradskom hotelu "Metropol" kazao i da su efekti nekih mera precenjeni, posebno kad je reč o smanjenju subvencija i suzbijanju sive ekonomije.

"Aktuelna fiskalna politika neprimerena je i ako se ne promeni preti da ugrozi finansijsku stabilnost države", upozorio je Cvetković.

On je rekao da reforme nisu dovoljno obuhvatne ali da je dobro što ih je Vlada započela i da je važno što u tome ima podršku javnosti.

Prema njegovim rečima za manje od 15 meseci napravljena je jedna petina aktuelnog javnog duga Srbije, navodeći da je reč o 3,7 milijardi evra.

Bivši premijer je istakao kao problem nedovoljan priliv investicija i ocenio da je neostvariva procena rasta bruto domaćeg proizvoda od dva odsto u ovoj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: