Prodali su mačka koji priča, zbog - hrane

Kompaniju su prodali kada su dobili, kako kažu, poštenu ponudu, koja je dostigla željenu cenu od 898 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

17:12

Prodali su mačka koji priča, zbog - hrane
(Foto: Thinkstock.com)

Supružnici Samo i Iza Login otkrili su za Blumberg da su slovenačku kompaniju Outfit7, poznatu po aplikaciji Talking Tom, prodali da bi mogli da se bave svojim pravim ciljem - proizvodnjom hrane.

Aplikaciju "Talking Tom" aktivno koristi 350 miliona ljudi, a njen kanal ima gotovo četiri miliona pretplatnika i više od dve milijarde pregleda. Zanimljivo je da su pre planetarnog uspeha "Talking Toma", supružnici Login doživeli neuspeh s fudbalskom aplikacijom, turističkim vodičem po Islandu, aplikacijom koja deli finansijske savete i s aplikacijom za primenu kristala. Samo i Iza su objasnili da su, uprkos uspehu Outfita7, odluku o njegovoj prodaji doneli već na početku.

Kompaniju su prodali jer su dobili poštenu ponudu, koja je dostigla željenu cenu od 898 miliona evra, a kupac Outfita7 je kineska kompanija koja se, među ostalim, bavi proizvodnjom peroksida.

Prodajom 60-procentnog udela porodica Login, kao suvlasnici, zaradila je 539 miliona evra, koje žele iskoristiti za rešavanje problema hrane i njenu održivu proizvodnju. Iza i Samo Login, osnivači kompanije Outfit7, na poslednjem popisu najbogatijih Slovenaca časopisa Manager zauzeli su prvo mesto sa 699 ​​miliona evra. To je manje nego godinu ranije (855 miliona evra), jer su ocenjivači sada imali na raspolaganju detaljnije informacije o poslovanju kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: