Policija mu upala u kuću, Todorić piše iz Londona

Biznismen Ivica Todorić, u čiju kuću u Hrvatskoj je jutros upala policija, poručio je na svom blogu da je reč o političkom i medijskom linču prema njemu.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.10.2017.

09:19

Policija mu upala u kuću, Todorić piše iz Londona
Foto: Youtube, screenshot

Todorić navodi da u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva kaznena dela, a da je “pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već doneo presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uveravam vas, nisu krivi.

“Da su mi pronašli i jedan evro otuđenog i proneverenog novca, već bih bio u zatvoru. No to, jednostavno, nije istina. Reč je o političkom procesu. Nisam spreman gledati i čekati da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti”, navodi Todorić.

Najavljuje da sa hrvatskim i međunarodnim pravnim timom sprema odbranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, “rasvetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u savremenoj Evropi”.

“To ću učiniti u sledećih nekoliko dana, jer su mi teško povređena ljudska prava. Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskom istražnom poverenstvu ili njegovim predstavnicima”, navodi.

“Svojim ću se javnim delovanjem i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protivustavne radnje i premijera Plenkovića , ministra Božinovića i gospođe Dalić koji obilato politički sponzorišu Ramljaka i društvo iz Agrokora, a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, privredne i finansijske štete. Niti hapšenja, niti eklatantna pravna neregularnost u rasvetljavanju svih okolnosti me neće sprečiti”, poručuje Todorić.

Hrvatska policija ušla jutros, u sklopu akcije Agrokor, u Kulmerove dvore u Zagrebu, koji su u vlasništvu osnivača koncerna Agrokor Ivice Todorića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: