Sezona sve bliža: Javni poziv za zakup 16 plaža u Herceg Novom

Herceg Novi -- Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ponovilo je poziv za 16 javnih kupališta u hercegnovskoj opštini, jer nisu dobila zakupce nakon prvog poziva.

Izvor: MINA-BUSINES
Podeli
Foto: Epa/DANIEL BOCKWOLDT
Foto: Epa/DANIEL BOCKWOLDT

Reč je o plažama na potezu od kraja Igala, ispod Titove vile, dužinom rivijere, do jednog kupališta na Rosama, prenosi Radio Jadran.

Novina u pozivu je zakup plaže Bijela vila na Škveru, koja je u susret sezoni trebalo da bude kompletno uređena.

Morsko dobro je raspisalo javni poziv za izbor izvođača radova vrednih oko 30 hiljada evra.

Minimalna cena zakupa iznosi 8,58 hiljada evra, bez uračunatog poreza na dodatu vrednost, što je čini najskupljom u javnom pozivu, prenela je agencija Mina.

Upola jeftinija je 133 metara duga plaža u Sutorini, na zapadnom kraju naselja, čija minimalna cena zakupa iznosi 4,1 hiljadu evra.

Zakupac se očekuje i za obalu u Meljinama na istočnom kraju naselja, u dužini od 70 metara, za koju je minimalna cena zakupa 3,63 hiljade evra.

Za ostale plaže minimalne cene zakupa kreću se od 500 do 1,8 hiljada evra.

Nezakupljeni su ostali delovi Blatne plaže u Igalu i Novosadske, mala peščana plaža sa istočne strana Jahting kluba, mala Ćorovića plaža, ona na zapadnom kraju Zelenike, ispred ugostiteljskog objekta Plava tišina i još nekoliko u Đenovićima, Baošićima i na Rosama.

Ugovori se zaključuju za ovu godinu, uz mogućnost godišnjeg produženja za period od četiri godine, odnosno do kraja 2023. pod uslovom da je zakupac ispunio obaveze predviđene ugovorom.

strana 1 od 45 idi na stranu