Apsurd: Pristupne saobraćajnice koje koštaju 64.800.000 €, kasne zbog 29 evra

Zagreb -- Grčka kompanija Aktor dobila je na Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske spor protiv rešenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Izvor: Poslovni dnevnik
Podeli
Foto: Epa/ STR
Foto: Epa/ STR

Presudom je odbijena žalba te kompanije na odabir Avaxa da gradi pristupne saobraćajnice Pelješkog mosta, odnosno deonicu Duboka – Sparagovići.

Time se cela priča oko pristupnih puteva, čija je gradnja procenjena na 482 miliona kuna (64,8 miliona evra), dodatno zakomplikovala, i to zbog 221 kune i 35 lipa (samo 29 evra), prenosi Poslovni dnevnik.

Naime, Aktor je žalbu Dkomu podneo 11. marta ove godine. Komisija je 20. marta tu žalbu ocenila neurednom i stoga je odbacila uz obrazloženje da Grci nisu uplatili propisanih 100.000 kuna naknade za pokretanje žalbenog postupka, nego "samo" 99.778,65 kuna, piše Večernji list.

Na to rešenje komisije Aktor je podneo upravnu tužbu, a VUS je 25. aprila presudio u njegovu korist te poništio rešenje Dkoma i predmet vratio na ponovni postupak.

To znači da će Dkom sad morati doneti odluku o Aktorovoj žalbi koju i nije razmatrao jer ju je proglasio nepotpunom.

Sve to će dodatno prolongirati konačnu odluku o izvođačima i sam početak gradnje pristupnih saobraćajnica, piše Večernji list.

strana 1 od 45 idi na stranu