Ruše se nelegalni objekti, niče novo šetalište

Izvršenjem rešenja o rušenju i uklanjanju objekata sa trase prve faze nastavljena je izgradnja šetališta “lungo mare“ u Krašićima.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2018.

19:32

Ruše se nelegalni objekti, niče novo šetalište
Foto: Thinkstock

Uklonjene su tri nelegalne ponte i pergola i očišćena prva deonica trase od 400 metara budućeg obalnog šetališta.

Rušenje potpornih zidova i dela bazena koji zadire u trasu odloženo je iz proceduralnih razloga za narednih nekoliko dana.

“Počela je demontaža. Na jednom problematičnom delu trase nije došlo do izvršenja iz proceduralnih razloga. Osnovni sud u Kotoru doneo je rešenje o zabrani administrativnog izvršenja rešenja o rušenju za šta nije bio nadležan i moraće da stavi van snage to rešenje. Ovde isključivo nadležna inspekcija Ministarstva donosi rešenja i za njih je nadležan isključivo Upravni sud“, izjavio je Petričević, prenosi CDM.

Na oko 400 metara prve faze šetališta “lungo mare“ ima oko 15 parcela koje će biti zahvaćene uklanjanjem nelegalnog parternog uređenja.

Izgradnja prve faze “lungo mare“ u Krašićima počela je u ponedeljak, 5. novembra. Reč je o prvoj fazi izgradnje lungo mare staze od kraja Krašića na delu prema Petrovićima, istočno prema centru tog poznatog vikendaškog naselja na obali poluostrva Luštica u Tivatskom zalivu.

Investiciju vrednu 800.000 evra koja bi trebalo da postepeno reši problem nelegalne uzurpacije i betonizacije obale u Krašićima, zajedno realizuju opština Tivat i JP „Morsko dobro“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: