Sećate se Bosanca koji je varao Nemce? Pa, opet je

Najbogatiji Bosanac koji je tvrdoglavo blokirao Folksvagen i osvojio naslovne strane, opet je naljutio Nemce.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 16.02.2017.

16:57

Sećate se Bosanca koji je varao Nemce? Pa, opet je
(Foto: Getty images)

Nove informacije pojavile su se ovih dana u vezi sa firmom Gramer iz nemačkog grada Amberg.

Reč je o velikom dobavljaču delova koji proizvodi automobilske naslone za glavu i ruke kao i sedišta.

Nedavno je 20 odsto akcija Gramera preuzela porodica Hastor na čelu s Nijazom Hastorom, preduzetnika kojeg nemački mediji predstavljaju kao "najbogatijeg Bosanca".

Krajem januara portparol Hastorovih objavio je nameru za zakazivanjem vanredne skupštine akcionara Gramera kako bi smenili direktora Hartmuta Milera i pet članova Upravnog odbora, piše Wirtschafts Woche..

Predstavnici Gramera su još prilikom ulaska bosanskohercegovačkog preduzetnika u njihovu kompaniju izrazili sumnje da bi Hastorom mogao da preseli proizvodnju tamo gde je jeftinija radna snaga - verovatno u BiH.

Kako bi sprečili ovakav scenario, u Grameru su sklopili "strateško partnerstvo" sa kineskom kompanijom Ningbo Jifeng Auto Parts, prenose mediji. .

Strateško partnerstvo sa Kinezima pozdravili su automobilski koncerni kojima Gramer isporučuje delove. To bi se moglo protumačiti kao njihova osveta bosanskohercegovačkom biznismenu nakon prošlogodišnje svađe najvećeg evropskog automobilskog proizvođača s Hastorovim Preventom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: