Devet milijardi dinara za kovid bolnice: U planu i nabavka medicinske opreme, lekova...

Rebalansom budžeta obezbeđuje se novac za borbu protiv korone, rekao je ministar finansija Siniša Mali na današnjoj sednici Narodne skupštine.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2020.

11:14

Devet milijardi dinara za kovid bolnice: U planu i nabavka medicinske opreme, lekova...
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

On je rekao da je rebalansom budžeta, drugim po redu u ovoj godini, osim završetka i opremanja dve kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu za šta je predviđeno devet milijardi, planirano i ulaganje u druge zdravstvene ustanove.

Tako je naveo ulaganja u Institut za majku i dete, GAK "Narodni front", "Tiršovu", Institut za infektivne i tropske bolesti, ali i opšte bolnice i domove zdrvlja širom Srbije.

U planu je i nabavka medicinske opreme, lekova...

Ministar finansija je rekao da je rebalans budžeta usmeren na dodatno ojačavanje kapaciteta u zdravstvu kako bismo se na pravi način izborili sa epidemijom korona virusa.

Pozvao je poslanike da podrže taj vladin predlog i isplatu 10.000 evra jednokratne pomoći za zaposlene u zdravstvu kao podršku za predani rad u uslovima borbe protiv korona virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: