Šef valute koja je rasla 3.000%: Većina će pasti na 0$

S vremenom, većina digitalnih valuta postaće bezvredna, rekao je Bred Garlinguz, šef kompanije Ripl, koja je lansirala istoimenu kriptovalutu.

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2018.

11:12

Šef valute koja je rasla 3.000%: Većina će pasti na 0$
(Foto: Thinkstock)

Većina kriptovaluta ne može da se koristi kao zvanična valuta, odnosno nisu moguće transakcije, i njima se uglavnom trguje kao sredstvima, rekao je izvršni direktor kompanije Ripl.

Ripl je ujedno verovatno najviše kritikovano digitalno sredstvo, jer je cela ideja oko bitkoina bila upravo da kritovalute ne treba regulisati.

"Nije jasno šta im je upotreba. Nije jasno koja im je vrednost. Dugoročna vrednost biće diktirana upotrebom tih sredstava“, rekao je on.

Ripl je u januaru dostigao 3,31 dolar, da bi ove nedelje pap na oko jedan dolar. Ideja ovog novčića bila je da deluje kao most kod transakcija između međunarodnih banaka, a ne da postane alternativa zvaničnim valutama.

Većinu ovih tokena drži matična kompanija, što znači da može da reguliše i njihovu cenu.

Garlinguz kaže da veruje da je najbolji način korišćenja kriptovaluta "raditi unutar sistema“, a ne da se postane "opozicija“ vladinoj regulaciji i tradicionalnim finansijskim institucijama.

Za bitkoin, za koji tvrdi da je 1.000 puta sporiji i skuplji od ripla, misli da će imati ulogu kao i zlato, da će se po njemu gledati vrednost ostalih kriptovaluta, ali da se neće koristiti kao priznata valuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: