Radnici besni: U banci shvatili da od 10.000 RSD nema ništa

Problemi u kragujevačkoj fabrici “Zastava oružje” ne prestaju. Sukob se pogoršao kada su radnici shvatili da nisu dobili obećanih 10.000 dinara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

18:26

Radnici besni: U banci shvatili da od 10.000 RSD nema ništa
Foto: Thinkstock, ilustracija

Kada su radnici otišli u banku da podignu uplaćeni bonus od deset hiljada, saznali su da je taj isti novac povučen.

Rukovodstvo fabrike tvrdi da sindikat plasira notorne laži i obmanjuje radnike. Bonus od 10.000 koji je prvobitno isplaćen stopiran je jer sindikalci nisu poštovali sporazum o njegovoj isplati.

"Očekivali smo i obećanja sindikata su bila da se potpiše sporazum o prekidu štrajkova I njihovih delatnosti I oni su to obećali Nadzornom odboru fabrike. Mi smo pripremili kompletnu papirologiju I kada je trebalo da se potpiše...prevara. Biće ispalćeno deset hiljada radnicima u toku dana. Bez obzira na sve", kaže direktor fabrike “Zastava oružje", Milojko Brzaković

Dok direktor Milojko Brzaković ističe da se nad radnicima i štrajkačima ne vrši pritisak, sindikalci tvrde suprotno.

Sporazum koji je trebalo da potpišu, ipak, nemaju.

"On je usmenog karaktera. Vršen je pritisak na nas da se mi izjasnimo po tome da se napravi sporazum kad bude tih deset hiljada da nećemo više...što je bilo potpuno besmisleno. Jeste li pogazili reč? Ne mi našu reč držimo. Mi verujemo da će skorije biti gotovi finansijski izveštaji I da će se izaći sa konkretnim podacima o položaju fabrike, ukupnim dugovanjima", rekao je iz sindikata “Zastava oružje”, Dragan Ilić.

Iako je rukovodstvo reklo da će isplatiti bonus od deset hiljada, sindikat je nepoverljiv. Ukoliko bonus ne bude isplaćen biće organizovan jednočasasvni štrajk od 11 do 12 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: