Svet 0

04.03.2024.

8:27

"Nećemo u BRIKS, odakle vam to?"

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika demantovalo je navode da ta zemlja nastoji da se pridruži BRIKS-u, dodajući da sa interesovanjem prati razvoj situacije.

Izvor: Tanjug

"Nećemo u BRIKS, odakle vam to?"
Profimedia

Podeli:

''Povodom navoda koji kruže u medijima o navodnoj kandidaturi Meksika za ulazak u BRIKS 2024. godine, Ministarstvo spoljnih poslova saopštava da je ta izjava nepouzdana. Meksiko nije podneo zahtev za pridruživanje grupi, ali prati razvoj situacije s interesovanjem, zbog ekonomske težine zemalja članica i bilateralne trgovine koju naša zemlja vodi sa članicama'', saopšteno je iz Ministarstva.

Prethodno su pojedini mediji u Meksiku objavili da ta zemlja namerava da se pridruži BRIKS-u u ovoj godini.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je u avgustu 2023. da Meksiko ne namerava da se pridruži BRIKS-u, iako pozdravlja učešće drugih zemalja u organizaciji, iz ekonomskih i geopolitičkih razloga.

Pročitajte još:

BRIKS bez još jedne članice?

BRIKS se menja; Rusija preuzima kontrolu

Milej obavestio Kinu i Rusiju da Argentina neće u BRIKS

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: