Automobili

Subota, 03.02.2024.

11:19

Tom Kruz u fići juri "kao bez glave": Otkrivena tajna automobila iz Nemoguće misije VIDEO

Ako ste bar videli najavu za novi deo filmskog serijala Nemoguća misija, znate da postoji scena u kojoj Itan Hant (Tom Kruz) juri ulicama Rima vozeći, ni manje ni više - Fiat 500.

Izvor: B92

Tom Kruz u fići juri
Foto: Profimedia

Tom Kruz vozi "fiću" po kaldrmisanim ulicama italijanske prestonice, a njegov lik u filmu priznaje da iznenađen snagom ovog automobila.

I sam Kruz je u junu prošle godine na Twitteru napisao: "I ranije smo snimali jurnjave automobilima, ali ovako nešto još nismo".

Od ranije znamo da Kruz nema dublere za ovakve scene, već sve izvodi sam, ali sada je otkrivena dobro čuvana tajna ovog "super fiće".

Nil Korbold, supervizor specijalnih efekata za sedmi deo Nemoguće misije, rekao je da je "scena prvobitno trebalo da bude prosta, ali se Kruz zaljubio u automobil, pa su se dogovorili da sve bude zanimlijvije".

Fiat 500 je, tako, dobio novo "srce". Tajna je u tome što je njegov dvocilindarski motor uklonjen, a zamenio ga je električni motor iz Tesle koji ima 500 KS, otkrio je Korbold.

Nema detalja o tome kakva baterija je korišćena, niti iz kog modela Tesle je uzeta, ali je sad bar jasnije kako je Kruz uspeo da onako bezglavo juri u automobilu starom 60 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: