Automobili

Utorak, 26.12.2023.

13:30

Do kraja 2024. najavljeno 113 punjača na srpskim putevima

Električni automobili su sve češća pojava na putevima, pa su vlasti u Srbiji stavile akcenat na važnost razvoja infrastrukture koja će to da podrži.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Shutterstock/buffaloboy

"Srbija mora da prednjači u regionu po broju električnih punjača na putevima, jer je cilj da ima najbolju infrastrukturu za električna vozila", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji saobraćajnice "Osmeh Vojvodine".

"Svakako će to ići sve brže i brže i moramo da imamo najbolju moguću infrastrukturu za električna vozila", rekao je Vučić, i dodao da su električna vozila "startnija, brža, sigurnija, skuplja, ali da će u Srbiji biti mnogo većih plata".

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je trenutno u Srbiji postavljeno osam elektropunjača, i da će u narednom periodu biti postavljeno još 18. Do kraja sledeće godine, naveo je, očekuje se da bude postavljeno ukupno 113 elektropunjača.

"Svaka pumpa je dobila obavezu da na četiri punilice ima jedan elektropunjač", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: