Automobili

Četvrtak, 19.10.2023.

16:01

Ford povlači dva hibridna modela za 2024. godinu

Ford je odlučio da izbaci par hibridnih vozila iz ponude za narednu modelsku godinu. Kako su rekli, za 2024. nisu planirani modeli Explorer, ni Lincoln Aviator u hibridnim izdanjima.

Izvor: B92

Ford povlači dva hibridna modela za 2024. godinu
Foto: Lincoln/Ford Promo

Ove godine, Ford Explorer je u ponudi sa 3,3-litarskim hibridnim pogonom koji proizvodi kombinovanu snagu od 318 KS i 436 Nm obrtnog momenta, preneo je CarScoops.

Lincoln nudi 3-litarski plug-in hibrid koji ima bateriju od 13,6 kWh i električni motor. Ovaj pogonski sklop je dovoljan za 494 KS i 630 853 Nm obrtnog momenta.

Međutim, bar u slučaju Explorera, hibridni pogonski sklop nije bio dovoljno popularan da bi nastavio da "živi". Kako su iz Forda rekli za sajt Car and Driver, tražnja za nekim drugim modelima je uslovila ukidanje hibridnog Exlorera koji se smatra pristupačnim.

Lincoln još nije naveo razlog za ukidanje plug-in hibridnog Aviator Grand Touring modela, ali pošto se sklapa u istoj fabrici u Čikagu kao i Explorer, razlozi mogu biti povezani.

Iako Fordovi dugoročni planovi tek treba da budu objavljeni, ova konkretna odluka će verovatno uticati samo na modele za 2024, jer se očekuje da će oba brenda svoje modele osvežiti za 2025. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: