Stigao je: Supersportski Alfa Romeo od milion evra! FOTO

Alfa Romeo 33 Stradale ima tvin-turbo V6 motor, a biće dostupna i električna verzija sa 760 KS.

Automobili

Izvor:

Četvrtak, 31.08.2023.

08:14

Stigao je: Supersportski Alfa Romeo od milion evra!  FOTO
Foto: Alfa Romeo promo

Za mnoge jedan od najlepših automobila svih vremena, trkački Alfa Romeo Tipo 33, odnosno "civilna" verzija 33 Stradale iz 1960-ih, poslužili su kao inspiracija za najnoviji superautomobil italijanskog proizvođača.

Namenjen da ponudi vozačima performanse trkačkih automobila na putu, novi 33 Stradale će se praviti u dve varijante – sa tvin-turbo V6 motorom i sa potpuno električnim pogonom.
Foto: Alfa Romeo promo
Oba će od 0 do 100 km/h ubrzavati za manje od 3 sekunde, dok će maksimalna brzina biti 333 km/h, navode iz Alfa Romea.

Detalji o električnom modelu za sada su oskudni, ali je poznato da će imati 760 KS (559 kW) i WLTP domet do 450 km.
Foto: Alfa Romeo promo
Tvin-turbo V6 verzija će raspolagati sa 630 KS (462 kW) — baš kao Maserati MC20, sa kojim Alfa deli većinu svog "hardvera".

Snaga će se prenositi na točkove preko osmostepenog menjača sa dvostrukim kvačilom i elektronskog diferencijala sa ograničenim proklizavanjem.
Foto: Alfa Romeo promo
Vozaču će na raspolaganju biti dva režima vožnje – Strada (za vožnju po javnim saobraćajnicama) i Pista (za trkačku stazu).

Prvi čini automobil što udobnijim, a izduv ostaje relativno utišan, osim ako se motor ne "zavrti" preko 5.000 o/min.

U režimu Pista izduvni ventili se širom otvaraju da bi vozačima pružili "nepatvoreni zvuk motora", pedale postaju osetljivije, a vešanje se učvršćuje, dok je udobnost u drugom planu.

Biće samo 33 primerka, ali svi su već rasprodati

Foto: Alfa Romeo promo
Ograničen na samo 33 primerka, Alfa Romeo 33 Stradale je dostupan u Tributo i Alfa Corse paketima opreme, odnosno bio je dostupan, jer su svi automobili unapred prodati.

Kupci su dobili priliku da personalizuju svoje primerke, što znači da neće postojati dva potpuno identična vozila. Cena nije saopštena, ali procenjuje se da nijedan automobil nije jeftiniji od milion evra.

Više detalja o električnoj varijanti biće poznato uskoro.
Foto: Alfa Romeo promo
Foto: Alfa Romeo promo
Foto: Alfa Romeo promo
Foto: Alfa Romeo promo
Foto: Alfa Romeo promo
Foto: Alfa Romeo promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: