Vozite sami na dugačkom putovanju? Imamo par saveta

Otvoreni put je preterano korišćena metafora za beskrajne mogućnosti, tako da bi bilo logično pretpostaviti da većina ljudi uživa u sirovom potencijalu dugih solo putovanja.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.08.2022.

17:00

Vozite sami na dugačkom putovanju? Imamo par saveta
Foto - Auto Magazin

Međutim, mnogi putnici se plaše ideje da sami budu sati za volanom. Uobičajene žalbe: usamljeno je; dosadno; i to je iscrpljujuće.

To ne mora biti bilo koja od tih stvari. Zamislite samo: kada ste poslednji put imali četiri, šest, osam ili više sati za sebe? Vi postavljate tempo; vi određujete itinerar. U svetu koji izgleda kao da se stalno kreće brže, sa sve većim obavezama i više ometanja, tako veliki komadi relativnog slobodnog vremena su retkost.

Budite sebični.

Pre nego što se uvredite na ovu ideju, pročitajte dalje. „Zaista verujem u vrlinu sebičnosti“, kaže Tod Kašdan, profesor psihologije na Univerzitetu Džordž Mejson koji je proučavao prednosti putovanja. „Morate da zadovoljite svoje potrebe i morate da razumete koje su to potrebe. Zaista im je lako biti podmetnuti pod drugim ljudima ili drugim motivima. Sebičnost je način da napunite svoju energiju, razmrsite sve odnose i psihološke veze koje imate u svom životu. Kada putujete sami, radite sve za vas. Trebalo bi da zaista cenite taj način razmišljanja tokom svog putovanja, ali se nadamo da ćete doneti nešto od toga sa sobom u svoj svakodnevni život.

Bavite se teškom knjigom.

Postoji mnogo aplikacija za uživanje u audio knjigama. Umesto da se jednostavno odlučite za onaj za koji znate da će vam se dopasti, pokušajte sa izazovnijim naslovom. „Možda ćete moći da prođete kroz to kao audio-knjigu“, kaže Fin Marfi, autor knjige „The Long Haul: A Trucker's Tales of Life on the Road“, memoara koji dokumentuje više od tri decenije rada kao vozač u kompanijama za selidbe. , dodajući više od milion milja svojim brojačima kilometara. „Ne mora da bude ni nešto visoko. Nisam mogao da prođem kroz knjige o Hariju Poteru; dođavola su me iznervirali. Ali kada sam stavio audio-knjigu, čitač je bio neverovatan i izveo je sve glasove, tako da sam na kraju sve slušao i uživao u njima.

Poboljšajte svoje muzičko znanje.

Ako niste tekstopisac u usponu, uživajte u muzici na druge načine. Slušajte celokupnu diskografiju umetnika hronološkim redom. Iskoristite priliku da duboko zaronite u žanr koji vam je nov ili koji želite da bolje razumete. Uživajte u odabranoj listi za reprodukciju koja je fokusirana na raspoloženje na svom omiljenom servisu za strimovanje. Ili se utopite u lokalne vibracije glumeći umetnike...

Postanite bolji vozač.

Skloni smo da razmišljamo o vožnji kao o sredstvu za postizanje cilja, a ne o veštini. Prilagodite svoj način razmišljanja, tako da to smatrate veštinom koju možete usavršavati svaki put kada uđete u automobil. Marfi predlaže da razmišljate kao vozači kamiona, jer im je potrebno više vremena da se okrenu, ubrzaju i zaustave. To znači da gledaju šta se dešava u blizini, ali i gledaju unapred, bukvalno i figurativno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: