Šef Škode odlazi u Volkswagen

Tomas Šafer neće predugo uživati ​​na mestu šefa Škode. Sve zato što će za nekoliko meseci preuzeti rukovodeću poziciju u Volkswagenu.

Podeli
Foto: VW promo
Foto: VW promo

To je rezultat dinamičnih kadrovskih promena u celom koncernu.

Thomas Schäfer, prethodno odgovoran za južnoafričku filijalu Volkswagena, preuzeo je mesto šefa Škode u avgustu 2020. Nakon nekoliko meseci visoke karijere u Češkoj, ponovo je unapređen. Prema najnovijim odlukama, u aprilu 2022. postaje glavni izvršni direktor Volkswagena, zamenjujući na tom mestu Ralfa Brandstättera.

Sam Brandstätter će se zauzvrat pridružiti glavnom upravnom odboru grupacije, a od avgusta će voditi brigu o ključnim operacijama grupacije na kineskom tržištu. Treba napomenuti da Schäferovog zamenika u Škodinim strukturama za sada ne poznajemo.

Međutim, biće još promena u grupi. Izvršni direktor Grupe Herbert Diess preuzeće organizaciju za razvoj softvera Cariad. Do sada je to bio zadatak Markusa Duesmanna iz Audija. Nemačka veruje da će to “postaviti važne prekretnice u razvoju vlastitog operativnog sistema”.

Još jedna novost je uključivanje Hildegard Wortmann, trenutne šefice prodaje Audija, u upravljačku strukturu Volkswagen Grupacije. Wortmann će sada biti odgovorna za

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu