Opel predstavio novu Astru FOTO/VIDEO

Uz Corsu, nova Astra je Opelov najznačajniji model u segmentu putničkih automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 03.09.2021.

13:00

Opel predstavio novu Astru FOTO/VIDEO
Photo: Opel

Evo šta nudi u novom izdanju.

Kao što smo već videli u najavi, Opel je, uzimajući bazu od PSA, ukrasio Vizir prednjim delom i tako ga učinio prepoznatljivim modelom.

Teško je reći da li je to dovoljno da šest generacija ponovi uspeh svog prethodnika, ali je izvesno da Astrini aduti ne staju samo na tome. Ono što je svakako velika vest je da je Astra sada dobila elektrifikovani pogon, a potpuno električna verzija stiže za godinu dana.

Raspon snage pogonskih sistema kreće se od 81 kV / 110 KS do čak 165 kV / 225 KS.

Spomenimo da je za snažniju plug-in hibridnu verziju do 100 km / h potrebno 7,7 sekundi, dok će klasičnom hibridu trebati 7,9 sekundi, maksimalno 235 odnosno 225 km / h.
Photo: Opel
Ako se nakratko vratimo na Vizir front, vredi pomenuti najnoviju verziju prilagodljivog svetla Intelli-Luk LED Pikel iz Insignije i sa 168 LED elemenata, koje bukvalno pretvara noć u dan.

Unutra samo digitalni kokpit i intuitivniji interfejs za upravljanje. Priča se nastavlja u delu sedišta, pa Astra donosi novorazvijena prednja sedišta sa AGR („Aktion Gesunder Rucken e.V.“ / „Akcija za zdrava leđa“) sertifikatom.

Nova Astra je dugačka 4374 mm (+4 mm) i široka 1860 mm sa 13 mm dužim međuosovinskim rastojanjem. Ne mnogo, ali veselo, a zahvaljujući pametnijoj arhitekturi i to se oseća.

Udobnost je i dalje osigurana kombinacijom ogibljenja sa McPherson podupiračima napred i torzionim oprugama pozadi. Torziona krutost nove Astre povećana je za 14 posto u odnosu na prethodni model

Knjige porudžbina za novu Opel Astru otvorene su kasnije ove godine, a prve isporuke kupcima počinju početkom sledeće godine. U početku će biti predstavljen sa petoro vrata, a karavan verzija Astre Sports Tourer sledi nešto kasnije. Najavljena je i cena, početak je na 22.464 evra.
Photo: Opel
Photo: Opel
Photo: Opel
Photo: Opel
Photo: Opel

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: