Parking servis najavio tužbu povodom navoda o Land Roverima

Nije tačna informacija da su kupljena polovna vozila, već su u pitanju nova vozila proizvedena 2019. godine, navodi se u saopštenju Parking servisa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Povodom objave pojedinih medija da su vozila koja su nabavljena za sistem "Oko sokolovo" polovna, JKP "Parking servis" saopštio je sinoć da je reč o netačnim i zlonamernim informacijama, kao i da će podneti tužbu sudu protiv medija i pojedinaca koji lažima žele da uruše ugled i nanesu štetu tom preduzeću.

"Naime, sve što su sagovornici u tom prilogu izneli, ne odgovara istini, već isključivo služi da se ukalja ugled Parking servisa i svih učesnika u ovoj nabavci, sa ciljem da se sakupe jeftini politički poeni. Nije tačna informacija da su kupljena polovna vozila, već su u pitanju nova vozila proizvedena 2019. godine", navodi se u saopštenju.

Ugovor je, kako se dodaje, zaključen 10. septembra 2019, a nova vozila su isporučena u decembru prošle godine. Kupljena su u postupku javne nabavke po izuzetno povoljnim cenama od 26.666 evra, bez ijedne primedbe na sam postupak, dok vrednost svakog od ovih vozila sa porezom iznosi više od 40.000 evra, ističe se u saopštenju.

I sama kompanija "Britiš motors" je, kako podsećaju iz Parking servisa, saopštila da je obezbeđen popust od gotovo 30 odsto na kupovinu vozila.

Sistem "Oko sokolovo" radi uz pomoć najpouzdanijeg vozila sa specijalnom nadogradnjom. Sastoji se od prednjeg dela gde sedi komunanlni milicionar, dok se u zadnjem delu nalazi računarska oprema.

Vozilo i dodatna oprema, između ostalog, mogu da izdrže ekstremne vremenske uslove od minus 40 do plus 70 stepeni Celzijusa i veoma su pouzdana u radu, snimaju ulice tokom 24 sata, rade u tri smene i praktično se ne gase.

U jednom satu svako vozilo može da ima 2.000 opažaja, te da snimi svaki prekršaj, a dnevno može da pređe 240 kilometara što je blizu 90.000 km godišnje, navode iz Parking servisa.

Podsećamo, pojedini mediji su ranije objavili da odbornici opozicione Narodne stranke tvrde da su kupljeni polovni Land Roveri i sumnjaju da su deo kontigenta koji je firma GIM prošle godine poklonila MUP-u, dok su neki mediji preneli tvrdnje organizacije Transparentnost Srbija da je javna nabavka raspisana sa ciljem da posao dobije određeni ponuđač.

strana 1 od 58 idi na stranu