Stigao je Lamborghini Sian Roadster FOTO

Kao što je i najavljeno, Lamborghini je predstavio svoj novi automobil, a to je Sian Roadster.

Automobili

Izvor: SN

Četvrtak, 09.07.2020.

13:00

Stigao je Lamborghini Sian Roadster FOTO
Photo: Lamborghini

Podsećamo, Sian kupe je do sada bio najjači Lamborghini u istoriji ovog brenda. U srcu pogonskig sistema nalazi se atmosferski 6.5-litarski V12 motor sa 785 KS.

Atmosferac je uparen sa 48-voltnim "blagim" hibridnim sistemom zahvaljujući čemu automobil raspolaže sa čak 819 ks (602 kW).

Lamborghini Sian Roadster je verzija bez krova najsnažnijeg modela u ponudi, a mnoge komponente deli s modelom Aventador SVJ, iako poseduje hibridni pogon.

Dizajnom je blizak coupeu, a izgled je inspirisan konceptom Terzo Millenio koji nagoveštava novi dizajnerski jezik.

Sian Roadster je najsnažniji Lamborghini svih vremena, pokreće ga 6,5-litarski V12 motor sa 48-voltnim blagim hibridnim sistemom koji razvija 819 KS. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno manje od 2,9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 350 km/h.

Sian Coupe je redak automobil jer će biti proizvedeno svega 63 primerka, cena još uvek nije saopštena i procenjuje se na oko 3.7 miliona dolara.
Photo: Lamborghini
Photo: Lamborghini
Photo: Lamborghini

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: