Suzukijev retro futurizam: Waku SPO – auto koji se od karavana pretvara u kupe FOTO

Ovaj koncept malog gradskog automobila može da menja oblik karoserije.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Tportal.hr

Petak, 01.11.2019.

10:00

Suzukijev retro futurizam: Waku SPO – auto koji se od karavana pretvara u kupe FOTO
Foto: Suzuki promo

Suzuki je na aktuelnom auto-salonu u Tokiju predstavio zanimljivo konceptno vozilo nazvano Waku SPO. U pitanju je plug-in hibridni automobil A segmenta dizajniran u retro stilu.

Waku SPO takođe sadrži dizajnerske elemente koji se mogu menjati u skladu sa željama vlasnika.
Foto: Suzuki promo
Suzuki ga opisuje kao mali gradski auto za "zabavu i uzbuđenje", a što se tiče tehničkih podataka, proizvođač nije otkrio detalje plug-in hibridnog pogonskog sistema.

Upitan da li iz ovog koncepta može da nastane produkcijski model, njegov dizajner Takafumi Ogiso izjavio je za Autocar da je to za sada samo konceptni automobil i da još nije odlučeno da li će i sa kakvim izmenama dizajna ići u serisjku proizvodnju
Foto: Suzuki promo
Iako je u pitanju još jedna dizajnerska studija, neke karakteristike retro-stilizovanog Suzukija Waku SPO, kao što su prednja svetla i virtuelni bočni retrovizori, ipak bi se mogle naći u budućim produkcijskim modelima japanske kompanije.
Foto: Suzuki promo
Suzuki ističe da je ovaj koncept zamišljen tako da može da se prilagođava željama korisnika, menjajući oblik zadnjeg dela karoserije, izgled prednje maske i sadržaj prikazan na komandoj tabli, pa se automobil može transformisati kako bi zadovoljio različite ukuse. Zadnji deo automobila pretvara se iz karavanske verzije u kupe vozilo uvlačenjem dela karoserije.
Foto: Suzuki promo
"U početku je reč o karavanu, ali onda se preobražava u kupe. Ako je u pitanju kupe, možete uživati u vožnji, a kada je karavan onda je prostor na zadnjim sedištima mnogo veći", kaže dizajner Takafumi Ogiso, ne otkrivajući tehničke detalje o tome kako kako ovaj sistem funkcioniše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: