Hummer bi mogao da se vrati 2021. godine, ali kao električni model

Desetak godina pošto je General Motors (GM) poslao u penziju čuveni terenski automobil, stiže vest da se radi na nasledniku Hummera.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 19.10.2019.

09:24

Hummer bi mogao da se vrati 2021. godine, ali kao električni model
Hummer H3T koncept - ilustracija (Foto: GM promo)

Ipak, trendovi se menjaju, pa bi umesto vozila sa SUS motorima nova generacija Hummera imala električni pogon. Kako prenosi Rojters, GM bi mogao da iskoristi poznato ime za seriju električnih kamioneta i SUV vozila koja bi se izrađivala u fabrici Detroit-Hamtramck ovog američkog proizvođača automobila.

Proizvodnja bi prema istom izvoru počela krajem 2021. godine, a GM bi trebalo da uloži 3 milijarde dolara u pogon kako bi ga osposobio za sklapanje novih Hummer modela.

Nije poznato mnogo detalja o budućem obnovljenom Hummeru, ali navodi se da bi vozila iz nove generacije bila pozicionirana u okviru premijum segmenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: