Opel Corsa GS Line FOTO

Osim standardne i električne verzije, Opel je na aktuelnom Sajmu automobila u Frankfurtu predstavio i sportsku varijantu ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 21.09.2019.

13:30

Opel Corsa GS Line FOTO
Foto: Opel promo

Corsa GS Line nije GSi model, ali je trenutno najsportskija verzija Opelovog popularnog automobila. Naime, GS Line ima najsnažniji motor koji se trenutno nudi u novoj Corsi.

U pitanju je trocilindarski 1.2-litarski turbo-benzinac ekskluzivno uparen sa 8-brzinskim automatskim menjačem. Ovaj agregat proizvodi 130 ks i 230 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a snaga se prenosi na prednje točkove.
Foto: Opel promo
Opel Corsa GS Line ubrzava iz mesta do stotke za 8,7 s, pre nego što dostigne maksimalnih 208 km/h.

Prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja u kombinovanom režimu vožnje je 5,6 l/100 km (WLTP standard), dok je deklarisana emisija ugljen-dioksida 128 g/km.
Foto: Opel promo
Corsa GS Line već se može naručiti u Nemačkoj po ceni od 19.880 evra, a za te pare dobija se i dvobojna karoserija – karoserija je u “chili-red” crvenoj, dok je krov crn.

Tu su i drugi specifični detalji, poput crnih spoljnih retrovizora, sportskih branika, dvostrukog hromiranog izduva, “zatamnjenih” farova i stop svetala, kao i specijalnih alu felni.
Foto: Opel promo
Automobil u unutrašnjosti ima sportska sedišta prošivena crvenim kontrastnim koncem, kao i crvene ukrasne elemente na komandnoj tabli, dok je volan obložen kožom.

Sportski utisak u kabini zaokružuju aluminijumske pedale nožnih komani.
Foto: Opel promo
S obzirom da je nova Corsa tek nedavno predstavljena, fanovi ipak očekuju da će se kasnije na tržištu pojaviti i sportskije varijante sa potentnijim motorima, kao što su GSi ili OPC verzija.
Foto: Opel promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: