Mask tvrdi da će novi Roadster biti rekorder Nirburgringa

Prvi čovek Tesle, Ilon Mask, ubeđen je da će druga generacija modela Roadster postaviti rekord staze za produkcijske automobile, koji trenutno drži jedan Lamborghini.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.09.2019.

11:30

Mask tvrdi da će novi Roadster biti rekorder Nirburgringa
Tesla Roadster prototip iz 2017. (Foto: Tesla promo)

U trenutku dok se spekuliše da li je modifikovani Model S sa tri elektromotora nadmašio vreme koji je na Nirburgringu postavio električni Porsche Taycan, Masku su na Tviteru postavili pitanje kakav rezultat na čuvenoj nemačkoj stazi očekuje od novog Roadstera koji je u pripremi.

Preciznije, Mask je upitan može li Tesla Roadster da bude brži od 6 minuta i 44,97 sekundi, što je aktuelni rekord staze za produkcijska vozila, a drži ga Lamborghini Aventador SVJ.

Mask je, naravno, odgovorio potvrdno, sa neskrivenim samopouzdanjem, što i nije neko iznenađenje: Podsećamo, prototip novog Tesla Roadstera predstavljen je u jesen 2017. Tada je najavljeno da će produkcijska verzija imato tri elektromotora i ogromnu pogonsku bateriju kapaciteta 200 kWh.

Saopšteno je i da će ovaj automobil 0-60 milja na sat (0-96 km/h) ubrzavati za 1,9 s, a 0-100 milja na sat (0-160 km/h) stizati za samo 4,2 s.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: