Premijera: Toyota Proace City – pridruženi član PSA familije FOTO

Toyota ulazi u evropski segment kompaktnih van vozila potpuno novim modelom - Proace City, koji je nastao u saradnji sa francuskom PSA grupacijom.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2019.

14:00

Premijera: Toyota Proace City – pridruženi član PSA familije FOTO
Foto: Toyota

Japanski proizvođač predstavio je novi multifunkcionalni van – u teretnoj i putničkoj varijanti, koji je u suštini prepakovani Peugeot Partner (Rifter)/Citroën Berlingo/Opel Combo.

Već na prvi pogled primećuje se da je dizajn modela Proace City sličan pomenutoj trojci, a Toyotin van će se proizvoditi u istom pogonu u španskim Vigu, gde se izrađuju i Partner (Rifter) i Berlingo.
Foto: Toyota
Toyota Proace City će prvo pojavljivanje pred publikom imati 30. aprila na sajmu komercijalnih vozila u Birmingemu, u Engleskoj.

Kupcima će biti dostupan u dve dužine, od 4,4 i 4,7 m, kao i u tri karoserijske varijante – teretnoj, putničkoj i kombinovanoj.

Putnička verzija prodavaće se pod imenom Proace City Verso i moći će da se kupi u kraćoj ili dužoj varijanti, sa 5 ili 7 sedišta.
Foto: Toyota
Kao i ostala PSA “braća”, i Toyota Proace City nudi maksimalnu korisnu tovarnu zapreminu od 3,3 kubna metra (u kraćoj) i 4,3 (u dužoj opciji).

Drugim rečima, u Toyotin van će moći da se spakuju 2 Euro palete, a japanski proizvođač posebno ističe Smart Cargo sistem koji omogućava da se obaranjem naslona zadnjih sedišta dobije potpuno ravna površina u zadnjem delu vozila.

Naglašava se i da Proace City nudi mogućnost prevoza izuzetno dugačkih predmeta, pa je tako u kraću verziju moguće utovariti predmete do 3,1 m, a u produženu do 3,4 m, dok Toyotin van može da preveze teret mase do 1 tone.
Foto: Toyota
Kupci će moći da biraju između benzinskih i dizel motora u rasponu od 75 do 130 ks, a na raspolaganju će biti manuelni menjači sa 5 i 6 brzina, kao i 8-stepeni automatik.

Toyota Proace City standardno će biti opremljen bezbednosnim sistemima asistencije vozaču kao što su: Pre-Collision System, Road Sign Assist, Lane Keep Assist, Cruise Control, te sistem koji otkriva znake zamora kod vozača.

Među opcijama su automatska duga svetla, adaptivni tempomat i upozorenje na druga vozila u mrtvom uglu.

Proace City stiže na evropsko tržište početkom 2020. godine.
Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: