G klasa dobila mlađeg brata – izdržljiv, a praktičan Mercedes FOTO

Mercedes-Benz predstavio je u Šangaju još jedan SUV, posle velikog GLC, stigao je "robusni" GLB.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 16.04.2019.

11:00

G klasa dobila mlađeg brata – izdržljiv, a praktičan Mercedes FOTO

Poput GLS nudi prostor za sedam putnika, ali je od njega ovaj SUV sa pogonom na sva četiri točka znatno izdržljiviji, a opet praktičniji i komforniji od manjeg GLA.

Zbog namere Mercedesa da ovaj model prodaje kao sportski terenac, GLB je mnogo pre debija dobio nadimak "bejbi G klasa".
Iako dugačak "samo" 4,6 metara nudi tri reda sedišta, a Mercedes tvrdi da poslednja dva nisu tu samo u slučaju nužde, već su izuzetno komforna za dve osobe prosečne veličine.

U enterijeru se ističe i kontrolna tabla indentičnog izgleda kao u modelu GLA, a potpuno je obložen kožom.
Što se tiče ekterijera, mišićave crte su naglašene sa masivnim branicima i zaštitnim oblogama preko celog automobila, a za lakše savladavanje prepreka zadužene su 17-inčne dvobojne felne sa BF Goodrich terenskim pneumaticima.

Pod haubom je 2,0-litarski turbo-benzinac snage 227 KS i 350 Nm uparen sa osmobrzinskim automatikom sa dvostrukim kvačilom, koji snagu prenosi na sva četiri točka preko 4Motion sistema sa tri različita moda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: