Novi Opel Combo debituje u Hanoveru

Nakon putničke verzije Combo Life, koja je imala premijeru početkom godine, Opel će na Međunarodnom sajmu komercijalnih vozila (IAA) u Hanoveru od 20. do 27. septembra predstaviti teretnu varijantu ovog vana.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2018.

11:21

Novi Opel Combo debituje u Hanoveru

Peta generacija kompaktnog multifunkcionalnog modela Opel Combo proizvodi se u dve verzije, putničkoj Combo Life i komercijalnoj Combo – obe u brojnim karoserijskim varijantama.

Posle putničke, stiže i teretna opcija. Oba varijante dostupne u standardnoj (4,40 m) ili produženoj, XL (4,75 m) verziji.

Porodični automobil je opciono dostupan u varijantama sa 5 ili 7 sedišta dok je maksimalni prtljažni prostor 2.693 litara.

Verzija Transporter (lako komercijalno vozilo) je na raspolaganju je sa dva reda sedišta i krovnim otvorom. Nudi tovarni prostor zapremine do 4,4 m3, ima mesta za dve Euro palete, a nosivost je do 1.000 kg.
Nasuprot uobičajenoj proceduri, novi Opel Combo razvijen je po standardima putničkih automobila od početka – a ne kao komercijalno vozilo kome se naknadno dodaju određene karakteristike kako bi služio kao porodični auto.

Upravo zato i dolazi sa velikim brojem tehnologija za udobnost i bezbednost. Brojni sistemi asistencije pomoći vozaču i bezbednosni uključuju adaptivni tempomat kao i upozorenja na mogući sudar sa vozilom ispred, sa funkcijom automatskog kočenja u hitnim situacijama, ali i detekcijom pešaka na putu.

Opel Combo opremljen je sistemom upozorenja na pospanost vozača, zatim upozorenjem na drugo vozilo u mrtvom uglu i "head up" displejom.
Opel Combo Life
Sve ove tehnologije na raspolaganju su kako u putničkoj (Combo Life), tako i u komercijalnoj varijanti.

Uz to, adaptivni IntelliGrip sistem kontrole proklizavanja sa pet režima omogućava vlasnicima da napuste asfaltirane puteve radi slobodnih aktivnosti ili da lako pristupe gradilištima sa blatnjavom, peščanom ili čak snežnom površinom.

Dodatna bezbednosna karakteristika je dostupna za komercijalnu verziju. Opcioni sistem za pogled unazad2 (Surround Rear Vision) značajno poboljšava vidljivost panel vanova ili potpuno natovarenih vozila.

Osim toga, druga kamera u spoljnom retrovizoru sa strane suvozača osigurava da vozač više ne mora da brine o mrtvom uglu na ovoj strani vozila. Takođe, novi Combo van može biti opremljen i takozvanim sistemom Bočni čuvar3 (Flank Guard) koji na osnovu senzora pomaže da se spreče udarci ili ogrebotine na bokovima vozila.
Opel Combo Life
Motorizacija se sastoji iz niza turbo punjenih benzinskih i dizel agregata, u kombinaciji sa petostepenim i šestostepenim manuelnim menjačem i – po prvi put u modelu Combo – opcionim osmostepenim automatikom.

I dok je putnički Combo Life debitovao na sajmu automobila u Ženevi, početkom marta, laka komercijalna varijanta imaće svoju premijeru na Međunarodnom sajmu komercijalnih vozila (IAA) u Hanoveru koji se održava od 20. do 27. septembra 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: