Galerija: Citroen C5 Aircross – novi SUV u Evropi

Francuski proizvođač objavio je fotografije svog novog kompaktnog SUV modela, koji nakon kineskog stiže i na evropsko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2018.

08:50

Galerija: Citroen C5 Aircross – novi SUV u Evropi

Citroen C5 Aircross debitovao je pre godinu dana na sajmu automobila u Šangaju, a od jeseni 2017. dostupan je kupcima u Kini.

Ovih dana novi Citroenov kompaktni SUV najzad stiže i u Evropu. Dimenzije vozila su (d/š/v): 4,50/1,84/1,67 m, dok je međuosovinsko rastojanje 2,73 m.

Zahvaljujući vešto uklopljenim zadnjim stubovima, postignut je vizuelni efekat "lebdećeg" krova, a kupcima je na raspolaganju 30 različitih kombinacija boja karoserije, krova i ukrasnih detalja na spoljašnjosti.

U ponudi su alu felne dimenzija od 17 do 19 inča, u nekoliko stilskih varijanti, a mogućnosti personalizacije dodatno su proširene velikim izborom boja tapacirunga u enterijeru.
Citroen se pobrinuo da se i putnička kabina razlikuje od konkurencije. Unutrašnjost je izvedena u dve nijanse, a površine su u značajnom procentu presvučene kožom. Utisak je da su upotrebljeni kvalitetni materijali koji doprinese utisku da se nalazite u vozilu premijum klase.

Dizajneri su kroz čitav enterijer naglasili motiv četvorugaonih formi, pa je većina površina oblikovana na taj način, uključujući i ventilacione otvore.

Centralnu poziciju zauzima 8 inčni ekran multimedijalnog sistema, dok je analogna instrument tabla ustupila mesto velikom 12,3 ičnom digitalnom displeju.
Citroen C5 Aircross postavljen je na EMP2 mehaničku platformu koju je razvio PSA, a koju koristi i Peugeot 3008, ali i Opel Grandland X.

U Evropi će na raspolaganju biti dva benzinca i dva dizelaša. Osnovni benzinski motor je PureTech sa 130 ks, uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Snažniji PureTech benzinac razvija 180 konjskih snaga i dolazi sa novim osnobrzinskim automatikom.
Bazični dizelaš BlueHDi isporučuje 130 ks i može se dobiti u verzijama sa manuelnim i automatskim menjačem, dok BlueHDi sa 180 “konja” u ponudi ima samo automatik.

C5 Aircross je prvi Citroen koji će imati verziju sa plug-in hibridnim sistemom. Ova varijanta stiže 2019. godine a imaće pogon na sva 4 točka. Ako se vozi isključivo na struju hibridni model, moći će da pređe do 60 km.

Citroen C5 Aircross za Evropu izrađivaće se u Renu.

Više fotografija ovog modela pogledajte u Galeriji.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: