Range Rover Velar svečano predstavljen u Beogradu

Na svečanosti održanoj u našem glavnom gradu u utorak 19. septembra, srpskoj publici je prikazan najnoviji model kompanije Land Rover.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

12:04

Range Rover Velar svečano predstavljen u Beogradu
Foto: Marko Paunoviæ

Velar - četvrti član porodice Range Rovera, svetsku premijeru imao je početkom marta na auto-salonu u Ženevi, a ovog leta stigao je i na naše tržište.

Zvanična srpska premijera održana je u utorak na parkiralištu Beton hale u Beogradu, uz prisustvo predstavnika medija i brojnih javnih ličnosti.
Foto: Marko Paunoviæ
Range Rover Velar je luksuzni “sportski terenac” srednjih gabarita: dužina 4.803 mm, širina 1.930 mm, visina 1.665 mm, međuosovinsko rastojanje 2.874 mm. U Range Rover gami novi SUV se pozicionira između modela Evoque i Range Rovera Sport.

Krasi ga novi dizajnerski koncept eksterijera i enterijera koji će od sada imati svako sledeće Land Rover vozilo.
Foto: Marko Paunoviæ
Centralna konzola u kabini sastoji se od dva ekrana osetljiva na dodir sa samo tri dugmeta, dok se spoljne kvake uvlače u vrata zbog veće aerodinamičnosti automobila, ali i estetike.

Proizvođač objašnjava da Velar koristi jedinstvene, održive materijale i napredne inženjerske ideje kako bi opravdao posvećenost Land Rovera ka “daljem pomeranju granica".

Naziv Velar zapravo potiče od latinske reči Velare, što znači veo ili pokrov - kada su inženjeri, koji su radili na kreiranju prvih Range Rover modela morali da sakriju njihov pravi identitet, odabrali su baš ovo ime.
Foto: Marko Paunoviæ
Motorizacija obuhvata 2 benzinska i 3 dizel motora. Osnovni benzinac je 2.0 litarski četvorocilindraš sa 250 ks, a u ponudi je i moćni 3.0 V6 koji proizvodi 380 ks.

Među dizel opcijama su 2.0 litarski motor sa 4 cilindra i konfiguracijama od 180 ks i 240 ks, kao i 3.0 V6 sa 300 "konja".
Foto: Land Rover
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: