FIAT Tipo: Ponovo rođen - kao limuzina

Posle modela za tursko tržište, koji se u toj zemlji prodaje pod oznakom Aegea, FIAT je predstavio i verziju za Evropu, sa prepoznatljivim imenom - Tipo.

Podeli

Novi FIAT Tipo dizajniran je u Italiji, u studiju Centro Stile, a razvijen u saradnji sa istraživačko-razvojnim odeljenjem Tofaš u Turskoj.

Tim od preko 2000 ljudi radio je na njemu skoro tri godine.

Krajnji rezultat je auto koji kombinuje veliku zapreminu prtljažnika (520 litara) i kompaktne dimenzije (4,54/1,79/1,49 metara).

Međuosovinsko rastojanje od 2,64 metara obezbeđuje sasvim solidan komfor u unutrašnjosti.

Novi automobil opremljen je nezavisnim ogibljenjem tipa McPherson na prednjoj osovini i torzijom na zadnjoj osovini.

U FIAT-u kažu da su te dve konfiguracije optimizovane kako bi se smanjila težina vozila čime se ujedno smanjuje i potrošnja goriva.

Novi Tipo opremljen je mnoštvom rešenja i funkcija koji treba da putnicima omoguće uživanje u vožnji.

Tu spadaju standardne funkcije i dostupnost sistema Uconnect sa petoinčnim ekranom u boji osetljivim na dodir, Bluetooth hands-free sistemom, audio prenosom, čitačem teksta i prepoznavanjem glasa, AUX i USB ulazima, uz mogućnost integracije iPod uređaja.

Na raspolaganju su i komande na upravljaču i, na zahtev, zadnja kamera za parkiranje, kao i novi sistem navigacije TomTom 3D Touch.

U Evropi, u ponudi će biti iz tri nivoa opreme, četiri verzije motora (benzinski motori 1.4 16v Fire sa 95 KS i 1.6 1.6v E.torQ sa 110 KS, i turbo dizel motori 1.3 MultiJet II sa 95 KS i 1.6 MultiJet II sa 120 KS), dva sistema prenosa (manuelni sa pet ili šest brzina ili šestostepeni automatski, dostupan samo uz 1.6 E.torQ), palete različitih boja karoserije (pastelne i metalik boje), dve veličine alu felni (16 i 17 inča) i četiri različite konfiguracije enterijera.

Naziv modela – Tipo, predstavlja ime koje je FIAT koristio više puta tokom svoje istorije duge više od jednog veka.

Jedan od modela koji je poneo to ime bio je hečbek prodat u skoro dva miliona primeraka između 1988. i 1995. godine, nagrađen 1989. priznanjem "Automobil godine".

Novi FIAT Tipo proizvodi se u fabrici Tofaš u Bursi, a u evropske prodajne salone stiže 2016.

Vesti

Galerija: Renault Megane za 2016.

Četvrta generacija modela Megane imala je svetsku premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru. Uoči početka prodaje na evropskom tržištu, Renault je objavio nove fotografije ovog automobila.

Vesti ponedeljak 30.11. 09:29 Komentara: 29

Citroeni sa lagera na sniženju

Citroen je zainteresovanim kupcima u Srbiji ponudio vozila sa lagera po specijalnim cenama i uslovima prodaje. Akcijska ponuda obuhvata najtraženije modele, a popusti se kreću i do 3.000 evra.

Vesti petak 27.11. 12:29 Komentara: 24
strana 1 od 46 idi na stranu